Blog

Covid sürecinde vatandaşa yönelik uygulamalar arttı | Basından


     

    Bu haber 2 Aralık 2020 tarihinde parantezhaber.com’da yer almıştır.

    Pandemi süreci birçok anlamda sosyal hayatı ve çalışma hayatını olumsuz etkiledi. Ülkemizde çoğu meslek grubu koronavirüs salgınının durağanlaşmasıyla uygulanan normalleşmeye uyum sağlamaya hazırlanırken; şimdi de artan tedbirler kapsamında işletmecileri farklı çözüm arayışları bekliyor.  Harita Mühendisi Melih Zahit Çiğdem pandemi sürecinde meslek harita mühendislerinin nasıl etkilendiğine çalışmalarını nasıl bir ortamda sürdürdüklerini parantezhaber.com´a anlattı.

    KAMU DAİRELERİNDE YOĞUNLUK TEHDİT UNSURU

    Özellikle virüsün her yerde olduğunu hatırlatan Çiğdem, “Virüs memurlara bulaştığında yada kamu kuruluşlarındaki vatandaşların ailelerine bulaşması durumunda zorunlu olarak bir karantina süreci başlıyor. İster istemez bu durumda işlerimizin ve vatandaşların işlerinin aksamasına yol açabiliyor. Bu noktada interaktif ortamlar için geliştirilmiş uygulamalara yönelmek gerekebilir.” diyerek yaşanan durgunluğun sıradanlaştığını belirtti.

    TÜM SEKTÖRLER OLUMSUZ ETKİLENDİ

    Yetkililerin yeni tedbirlerinin çok daha yarlı olacağını düşündüğünü söyleyen Çiğdem, ” Sokağa çıkma yasakları ilk başta etkilerini gösterdiğinde olası aksamalar sezilmişti. Ne yazık ki birçok işletme ile sözleşmelerimizi ertelemek durumunda kaldık . Alınan tedbirlere herkesin aynı duyarlılıkla uyması gerekiyor. Tüm sektörler bu noktada olumsuz etkileniyor” ifadelerini kullandı.

    WEB PORTALLARI VATANDAŞLARI RAHATLATTI

    Mesai saatlerinin Kovid sebebiyle daha esnek olduğunu belirten Harita Mühendisi Melih Zahit Çiğdem, ” Doğal olarak iş şartlarımız etkilendi. Örneğin tapu alanında da bir takım etkinlikler gerçekleşti. Web tapu ve parsel sorgu konuları ve ayrıca e imar uygulamaları vatandaşların online ortamalarda hizmet alabilmesini kolaylaştırdı. Bu sistemler daha önceden atılmış güzel adımların sonuçları bugün bu olumlu haller sayesinde vatandaş rahatladı. Vergi ödeme noktasında da aynı uygulamaların geliştirilmesi bu yoğunluğu azaltma adına bir çözüm olabilir. Bizim mesle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir